Social trading met Etoro

Stop-Loss Orders: Bescherm Uw Beleggingen en Beperk Verliezen

Een van de manieren voor het beheren van risico's is door gebruik te maken van stop-loss orders. We bespreken wat stop-loss orders zijn en hoe u ze kunt gebruiken om verliezen te beperken bij het handelen in aandelen, opties en andere beleggingsinstrumenten. Natuurlijk is het handig om eerst eens precies te weten wat een stop-loss order is. Daar starten we dan ook mee.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Geavanceerde handelsplatformen Uitgebreide beleggingsproducten Educatieve bronnen Uitstekende klantenservice
Onze score
Lage kosten en commissies Gebruiksvriendelijk platform Internationale markttoegang Uitgebreide educatieve bronnen
Onze score
Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Unieke sociale handelsfuncties Breed scala beleggingsproducten Actieve gebruikersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Gratis account met commissie-vrij handelen in spaarplannen en ETF's (Prime ETF's vanaf €250 orderwaarde) Eenvoudige en veilige software Volledig Nederlandstalige website en klantenservice Uitgebreid en divers aanbod aan handelsproducten
Onze score
Let op! Er zijn risico's verbonden aan beleggen.

Wat is een stop-loss order?

Een stop-loss order is een instructie die u aan uw broker geeft om een beleggingsinstrument, zoals een aandeel of optie, te verkopen wanneer het de door u opgegeven prijs (de stopprijs) bereikt of overschrijdt. Het doel van een stop-loss order is om uw verliezen te beperken in het geval dat de marktprijs van het instrument daalt.

Stop-loss orders kunnen worden ingesteld als een vast bedrag onder de huidige marktprijs of als een percentage van de huidige marktprijs. Zodra de stopprijs is bereikt, wordt de stop-loss order omgezet in een marktorder, wat betekent dat de verkoop wordt uitgevoerd tegen de eerst beschikbare prijs.

Voordelen van het gebruik van stop-loss orders

Het gebruik van stop-loss orders biedt verschillende voordelen voor beleggers:

  1. Risicobeheer: Stop-loss orders stellen u in staat om uw verliezen te beperken in het geval dat de marktprijs van een beleggingsinstrument daalt. Dit kan u helpen om uw portefeuille te beschermen tegen aanzienlijke waardeverminderingen en om uw risicobeheerstrategie te verbeteren.

  2. Emotionele controle: Het gebruik van stop-loss orders kan u helpen om emotionele beslissingen te vermijden bij het handelen in beleggingsinstrumenten. Door vooraf een stopprijs in te stellen, kunt u objectief en rationeel beslissen wanneer het tijd is om een positie te sluiten, in plaats van te reageren op marktvolatiliteit of angst voor verlies.

  3. Gemak: Stop-loss orders kunnen automatisch worden uitgevoerd door uw broker, wat betekent dat u niet constant de marktprijzen in de gaten hoeft te houden om uw verliezen te beperken. Dit kan u tijd en moeite besparen en u in staat stellen om u te concentreren op andere aspecten van uw beleggingsstrategie.

Hoe stelt u een stop-loss order in?

Het instellen van een stop-loss order is een eenvoudig proces dat u kunt volgen met behulp van het handelsplatform van uw broker. Hier zijn de basisstappen:

  1. Selecteer het beleggingsinstrument: Kies het aandeel, de optie of het andere instrument waarvoor u een stop-loss order wilt instellen.

  2. Bepaal de stopprijs: Bepaal de prijs waarop u wilt dat uw stop-loss order wordt geactiveerd. Dit kan een vast bedrag onder de huidige marktprijs zijn of een percentage van de huidige marktprijs.

  3. Voer de stop-loss order in: Gebruik het handelsplatform van uw broker om de stop-loss order in te voeren. Zorg ervoor dat u de juiste stopprijs en het juiste ordertype (stop-loss) selecteert.

  4. Monitor uw order: Houd uw stop-loss order in de gaten en pas deze indien nodig aan om rekening te houden met veranderingen in de marktprijzen of uw beleggingsstrategie.

Stop-loss orders zijn dus een waardevol hulpmiddel om verliezen te beperken en risico's te beheren bij het handelen in aandelen, opties en andere beleggingsinstrumenten. Door het gebruik van stop-loss orders in uw beleggingsstrategie te integreren, kunt u uw portefeuille beschermen tegen onvoorziene marktvolatiliteit en meer vertrouwen hebben in uw beslissingen. Vergeet niet om uw stop-loss orders regelmatig te herzien en aan te passen om ervoor te zorgen dat ze in lijn blijven met uw risicobeheerstrategie en financiële doelen.

Beleggen met Degiro
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?