Social trading met Etoro

Online brokers

Vandaag de dag is online beleggen erg laagdrempelig en zodoende ook populair. Wellicht vindt u het fijn als iemand anders uw vermogen beheerd. Of kiest u er liever voor om alles zelf in de hand te houden en zelf op de beurs te gaan beleggen of via een broker ETF's of aandelenfondsen te kopen. In alle gevallen is er een (online) broker nodig die uw orders moet uitvoeren. Deze brokers voeren de beleggingstransacties uit. Er zit veel verschil in aangeboden beleggingsproducten en diensten van de verschillende Nederlandse brokers. Ook de bijbehorende tarieven zijn zeer verschillend. Het loont daarom om u goed te informeren of een broker past bij de beleggingsportefieulle die u wilt opbouwen. Zelfs een klein verschil in tarieven kan op lange termijn een groot verschil in rendement betekenen. In de reviews die op deze pagina staan geven we u een overzicht van alle activiteiten van brokers, de kosten van brokers en andere overwegingen die bij uw keuze van belang kunnen zijn. Twijfelt u nog welke broker u moet kiezen? Voor hulp bij uw keuze volgt u ons stappenplan beleggen of gaat u direct naar de stap online broker kiezen. Vergelijk hier direct alle Nederlandse brokers en kies de beste broker die bij u past:

Filteren
Type broker
Markten & instrumenten
Handels mogelijkheden
Deposito
Tools & Hulpmiddelen
Regulatie
Overige opties
Support via
Beveiliging
Sorteren op: Populariteit Gebruiksgemak Kosten Score

Welke broker is het beste?

Welke broker de meest geschikte broker voor u is, is afhankelijk van uw beleggingsdoel, maar ook van uw wensen met betrekking tot risicobeheer en ervaring. Als beginnende belegger wilt u bijvoorbeeld graag de kosten zo laag mogelijk houden. U heeft immers nog geen ervaring en wilt niet direct uw geld kwijt zijn. De beste broker voor beginnende belegger is daarom vaak de goedkoopste. Let hier wel mee op. De goedkoopste broker is niet altijd de goedkoopste. Veel goedkope brokers versleutelen hun kosten namelijk is fondskosten of indirecte transactie kosten. Ook wilt u misschien graag extra mogelijkheden voor ondersteuning bij uw beleggingsavontuur in de vorm van cursussen of tips. Ook hierop wordt door goedkope brokers vaak geknibbeld. Daarom is het van belang om u eerst te verdiepen in de voorwaarden en het verdienmodel van de broker. We hebben verschillende soorten brokers in Nederland;

  • De broker voor zelf beleggen
    Bij de aandelenbroker kunt u handelen in een divers aanbod van financiële middelen. Hier kunt u namelijk zelf keuzes maken in de opbouw van uw beleggingsportefeuille. Ook kunt u ervoor kiezen actief of passief te handelen. Brokers hebben doorgaans een groot aanbod van aandelen, obligaties, fondsen, etf’s en afgeleide producten. Voorbeelden zijn: Degiro, Saxo bank, ABN Amro, Lynx en Rabobank.
  • Fondsenplatformen
    Een fondsenplatform heeft tot doel om de tijd die u moet steken in het samenstellen van een beleggingsportefieulle tot een minimum te beperken. U kunt investeren in geselecteerde beleggingsfondsen en ETF's in plaats van specifieke aandelen. Het fonds of de etf zal vervolgens het geld verspreid voor u investeren. Deze broker is de vaak de beste keuze voor de beginnende belegger. Hierbij kunt u namelijk eenvoudig ervaring opdoen met een relatief kleine inleg. Voorbeelden zijn: Brand New Day, Fit Vermogen, Robeco en Aegon.
  • CFD brokers
    Deze brokers richten zicht op actieve belegger met voldoende verstand van beleggen. Het gaat bij CFD's om complexe producten en het is daarom erg risicovol om met CFD's te beleggen. Wij raden u deze brokers af indien u een onervaren belegger bent. Voorbeelden zijn: Etoro, Plus500, FXFlat, Bux, Avatrade, Zulutrade, Flatex, NAGA en Mexem.

De kosten van brokers vergelijken

U heeft nu met de verschillende type brokers kennis gemaakt. Logischerwijs is het prijskaartje van een broker gebaseerd op de mogelijkheden en service die worden aangeboden. Meer betekend vaak ook een hoger prijskaartje. Ook hanteert iedere broker zijn eigen voorwaarden. Een belangrijke kostenpost waar u verder mee rekening dient te houden zijn de beheerkosten. Deze zogeheten 'service fee' wordt als extra kostenpost gerekend bij de investering in een beleggingsfonds of ETF. Hierom is het verstandig om eerst uitgebreid onderzoek te doen naar een geschikt beleggingsfonds of ETF. Houdt hierbij rekening met de regel dat hoe hoger de beheerkosten zijn, hoe beter het fonds dient te presteren om winst te kunnen maken. Online heeft u de keuze uit tal van websites die de kosten van beleggingsfondsen en ETF's met elkaar vergelijken om uiteindelijk de meest geschikte beleggingsportefieulle samen te stellen. Deze zijn vaak gratis te gebruiken, dus zeker een goede tip om gebruik van te maken.

Andere overwegingen voor uw broker keuze

Naast de kostenpost zijn er tal van andere overwegingen die u zelf kunt aanleren omtrent het selecteren van een geschikte broker. Zo zijn de gebruiksvriendelijkheid en klantenservice voorbeelden van aspecten die de doorslag kunnen geven bij de keuze voor een bepaalde broker. Het is hierbij van belang om ook goed in beeld te hebben hóe actief u van plan bent om te gaan beleggen. Dit speelt namelijk mee in hoeverre een portaal bijvoorbeeld voor uw situatie dient te voorzien in gebruiksvriendelijkheid en service. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat u altijd terecht kunt bij een portaal zodra er zich vragen of mogelijke problemen voordoen. Ditzelfde geldt op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid van een portaal. U wilt geen foute beslissingen maken vanwege onduidelijkheid bij de broker.

Tip voor de startende belegger: fondsbeleggen

Via de website van strategisch-beleggen.nl vindt u de nodige brokers die zich specifiek richten op beleggingsfondsen en ETF's. Het deelnemen aan een beleggingsfonds is hoe dan ook het overwegen waard. Met een beleggingsfonds of ETF belegt u namelijk automatisch gespreid. De inleg van vele andere deelnemers wordt als pot gebruikt om te investeren in een specifieke markt of bedrijfstak. U belegt zodoende samen in aandelen, obligaties, onroerend goed of een combinatie van reeds genoemde. Ieder fonds of etf kan gekenmerkt worden door zijn eigen specialisaties en specificaties. Het grote voordeel is het feit dat u zo automatisch uw geinvesteerde vermogen spreid voor een lager risico. Nadeel van spreiding is dat het stijgen doorgaans ook iets minder snel gebeurd dan bij individuele aandelen mogelijk is. Enkele aanbieders die gespecialiseerd zijn op het gebied van beleggingsfondsen zijn:

Stappenplan voor de keuze van uw broker

Weten welke broker de beste keuze voor u is? Volg eerst ons stappenplan voor beleggen en kies dan pas een broker:

  1. Stel een beleggingsdoel.
    Wat is het doel van het investeren van uw geld? Hoeveel wilt u verdienen?
  2. Welke risico's wilt u lopen?
    Ga voor uzelf na wat u kunt missen en wat u dus maximaal gaat investeren en voor hoe lang. Wat is uw risicotolerantie en uw horizon?
  3. Kies een strategie
    Om uw beleggingsdoel te behalen is het verstandig van tevoren een beleggingsstrategie te bedenken.
  4. Kies de juiste producten
    Wordt u een actieve belegger of liever passief? Kies aandelen, obligaties, fondsen/etf's, derivaten of alternatieve producten verstandig op basis van uw strategie en met risicobeheer.
  5. Vergelijk dan pas online brokers
    Kies de beste online broker die voor u geschikt is. Is het platform dat gebruikt wordt gebruiksvriendelijk? Welke kosten worden hier in rekening gebracht?
  6. Blijf up-to-date!!
    Hou altijd de marktontwikkelingen in de gaten. Pas uw doel aan wanneer dit nodig is.

Veel gestelde vragen

Welke brokers worden vergeleken?

Via Strategisch beleggen vergelijkt u online brokers en banken die in Nederland actief zijn en waar u zelfstandig kunt beleggen (voor actieve beleggers) of kunt kiezen uit een selectie van indexfondsen (voor passieve beleggers). Bij zelfstandig beleggen stelt u zelf uw beleggingsportefieulle samen en beheer valt onder uw eigen verantwoordelijkheid. U handelt via de broker zonder tussenkomt van een adviseur. Met het door de broker aangeboden beleggingsplatform voert u zelf aan en verkoop opdrachten in, die de broker voor u op de beurs uitvoerd. Bij brokers die indexfondsen aanbieden heeft u alleen de keuze uit een aantal indexfondsen, vaak op basis van een thema en een risicoprofiel. Voor deze manier van beleggen is veel minder tijd en kennis nodig, maar zal in potentie ook minder rendement opleveren. Het is aan u met hulp van onze bevindingen een keuze te maken welke broker bij u past.

Een broker (type) kiezen

Het vergelijken en kiezen van uw broker is een belangrijke stap als u kiest voor zelf te beleggen. Er bestaat geen "Beste" broker, omdat UW keuze voor een broker afhankelijk is van vele factoren. Ook uw persoonlijke voorkeur is belangrijk. Kijk daarom voordat u een broker kiest eerst naar de handelsmogelijkheden, het gebruiksgemak van het handelsplatform, de tools en de service die een broker aanbiedt. Past deze broker bij uw beleggingsdoel? Heeft u ondersteuning nodig doormiddel van persoonlijk contact of cursus mogelijkheden? Zet dit naast de kosten die er in rekening worden gebracht en hoe hoog deze zijn. Lage kosten betekend namelijk meestal dat er is bezuinigd is op gebruiksvriendelijkheid. Het is aan u de afweging te maken tussen de laagste kosten en extra's zoals handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service.

Hoe kies ik een broker?

Via de vergelijker kunt u in een oogopslag de belangrijkste kenmerken van elke broker met andere brokers vergelijken. De redactie van het Strategisch Beleggen portaal is zelf actief belegger. Er zijn een aantal kenmerken waarop u kunt letten bij het kiezen van een goede broker. Op basis van onze eigen ervaring zetten we alle voor- en nadelen van de brokers op een rij. Deze kunt u lezen in de uitgebreide beschrijving die wij voor elke broker hebben gemaakt.

Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?