Strategieën opties

Wilt u gaan beleggen in opties en wenst u enige uitleg over het kopen van opties? Dan ben u hier aan het juiste adres. Wat houdt het beleggen in opties nu eigenlijk in? U koopt of verkoopt het recht om binnen een bepaalde periode aandelen te kunnen kopen of verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Het recht om aandelen te kopen wordt call-opties genoemd en het recht om aandelen te verkopen wordt put-opties genoemd.

De koper heeft een Call-optie gekocht bij de verkoper, wat wil zeggen dat de koper het recht heeft gekocht om binnen een bepaalde periode, aandelen te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. De verkoper is verplicht de aandelen tegen deze prijs te verkopen, zolang als de optie loopt. Stel u verwacht een koersstijging en u wilt honderd aandelen kopen, maar kunt op het moment niet aan het nodige geld komen. Dan is het beleggen in opties een prima oplossing. U kunt nog steeds profiteren van de verwachtte koersstijging, als u maar binnen bepaalde tijd daadwerkelijk tot aankoop van de aandelen komt. Stel dat de koers juist daalt, dan kunt u uw optie laten verlopen en bent u alleen de aankoopkosten van de optie, de optiepremie, kwijt.

De koper van een Put-optie koopt het recht om binnen een bepaalde tijd aandelen te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Een Put-optie wordt gekocht, wanneer u denkt dat uw aandelen in prijs zullen dalen. Ook voor deze optie dient een premie betaald te worden, die in ontvangst genomen wordt door de verkoper van de Put-optie. De verkoper van de Put-optie verplicht zich tot het kopen van de aandelen binnen een bepaalde tijd tegen de afgesproken prijs. De verkoper verwacht juist dat de prijs van de aandelen zal stijgen en wil deze aandelen goedkoop inkopen.

Na de uitleg over het kopen van opties kunt u de keuze maken of u ook wilt beleggen in opties. U koopt rechten om aandelen tegen een vooraf bepaalde prijs te kunnen kopen. Beleggen in opties vindt vaak plaats tijdens koersschommelingen, wat een goede kennis van de beurs vereist. U moet weten welke aandelen zullen stijgen of juist dalen, om zo een goede beleggingskeuze te maken.

Vindt u dit te risicovol? Wij willen u graag helpen bij het beleggen in de beste aandelen. Zo selecteren wij de beste aandelen voor u, waarvan we verwachten dat deze meer dan 50% in waarde zullen stijgen. Het liefst zoeken we naar aandelen met een stijgingspotentieel van 100%. Wanneer u een abonnee wordt zullen wij u voorzien van de beste aandelen tips, gratis rapporten over de beste strategieën voor het beleggen en zullen u verkoopsignalen sturen, zodat u weet wanneer het de beste tijd is voor de verkoop van de aandelen. Zo hoeft u zelf niet constant de beurs in de gaten te houden, dat doen wij voor u.