Beginnen met beleggen?

U bent van plan te beleggen als beginner. Maar wat is beleggen nu eigenlijk? Beleggen is het investeren van geld in o.a. aandelen met als doel winst te behalen. Maar zo gemakkelijk is beleggen voor beginners niet.

Beleggingsvormen

Er zijn verschillende beleggingsvormen. De meest voorkomende vormen zijn het kopen van aandelen, beleggen in beleggingsfondsen, het kopen van obligaties, het beleggen in opties en het beleggen in warrants. Natuurlijk zijn er nog veel meer beleggingsvormen, zoals futures, turbo`s en trackers, maar deze zijn veel meer risicovol. Voor deze vormen van beleggen heeft u de juiste kennis en ervaring nodig.

Hoe werkt het?

Zelf beleggen en behorend tot de beginners? Denkt u dan eens aan het beleggen in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. Wanneer u besluit aandelen te kopen bent u eigenaar van een aandeel van een onderneming. U wordt in feite mede-eigenaar van dat bedrijf. U heeft medezeggenschap binnen het bedrijf door de deelname aan de aandeelhoudersvergaderingen en u profiteert mee van de winst. Bij winst krijgt elke aandeelhouder een percentage dividend uitgekeerd. De waarden van de aandelen veranderen en kunnen stijgen wanneer het bedrijf goede zaken doet. Er zal dan meer vraag zijn naar aandelen van het betreffende bedrijf. Wanneer u uw aandeel verkoopt zult u profiteren van de binnengehaalde koerswinst. Maar daarentegen kan de koers van het aandeel natuurlijk ook dalen, waardoor uw aandeel minder waard is.

Beleggingsfondsen : Specialisten beleggen voor u

Als beginner wilt u beleggen in beleggingsfondsen. Een zeer slimme keuze. Beleggingsfondsen beschikken over specialisten die beleggen in verschillende effecten in vele verschillende ondernemingen, waardoor er een goede risicospreiding plaatsvindt. Wanneer u belegt in een beleggingsfonds, zal deze uw geld beleggen. U kunt al deelnemen met een klein bedrag en het is daardoor erg geschikt voor de beleggende beginner. Wel moet u rekening houden met het feit dat u het fonds moet betalen en dat de winst minder hoog zal zijn.

Obligaties - Weinig risico met rentevergoeding

Het beleggen in obligaties is een goede vorm van beleggen voor een beginner. Dit brengt weinig risico met zich mee. U koopt een obligatie, leent daarmee uw geld uit en u krijgt hetzelfde bedrag na een bepaalde periode terug. Het voordeel is de rentevergoeding, die hoger ligt dan geld dat op uw spaarrekening is gezet. Het enige risico is het gevaar dat de onderneming van uw obligaties failliet gaat.

De juiste beleggingsportefeulle samenstellen

U bent een beginner bij beleggen? Wilt u niet te veel risico nemen, maar wel graag al investerende geld verdienen? Met onze hulp & een goede cursus beleggen stelt u de juiste beleggingsportefeulle samen die past bij het risico dat u bereid bent om te nemen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top 3 brokers
Broker
Max. hefboom
Rating
400:1
4/5
400:1
4/5
400:1
4/5
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.