Social trading met Etoro

Beleggingsstrategie

Voordat u gaat beginnen met beleggen is het verstandig om te beschikken over een goede beleggingsstrategie en deze vervolgens ook aan te blijven hanteren. In dit artikel staat Strategisch beleggen uitgebreid stil bij relevante zaken die betrekking hebben op het samen stellen van een geschikte beleggingsstrategie.

Beleggen met Degiro

Beleggingsstrategie bepalen: Tips voor de beginner

Het beginnen met beleggen is geen eenvoudige taak. Met name wanneer u een beginner bent in de wereld van beleggen is het verstandig om gebruik te maken van een beleggingsstrategie of één van de andere bruikbare tips die Strategisch beleggen zoal aanbiedt. Zo dient u als beginnend belegger nauwlettend op enkele zaken te letten. Het is belangrijk om vooraf al het nodige zelfonderzoek uit te voeren, door bijvoorbeeld een cursus te volgen om te leren beleggen. Op deze manier krijgt u uw beleggingsdoelen inzichtelijk en weet u welke investeringen u zult moeten maken om deze doelen daadwerkelijk te bereiken. Zodra u deze informatie helder geformuleerd hebt kunt u vervolgens uw beleggingsstrategie gaan bepalen. Gedurende deze bepaling legt u de specifieke kenmerken van de beleggingsproducten waarin u wenst te gaan investeren vast. Zodra dit duidelijk is dient u een passende broker te kiezen die u wenst te raadplegen bij uw beleggingen. U vergelijkt het aanbod brokers eenvoudig met de broker vergelijker van Strategisch Beleggen.

Korte termijn strategie

Logischerwijs is de strategie die u dient te volgen wanneer u op korte termijn actief zult zijn anders dan de strategie bij beleggen op de lange termijn. Bij beleggen op de korte termijn kan het interessant zijn om voor een CFD beleggingsstrategie te kiezen. CFD's zijn contracten op onderliggende producten die de mogelijkheid bieden om op korte termijn te kunnen reageren op mogelijke koersschommelingen. Ook de bijkomende focus bij een korte termijn strategie is compleet anders ten opzichte van de lange termijn. U focust namelijk op trades van posities die u niet lang zult aanhouden. Zodoende zijn fundamentele aspecten en onderliggende cijfers van minder groot belang.

Lange termijn strategie

Bent u van plan om over te gaan tot de aanschaf van fysieke aandelen? In dat geval is de lange termijn strategie relevant. In dit geval worden er aandelen aangekocht die vervolgens voor een langere periode vastgehouden gaan worden. De aandelen worden namelijk pas verkocht zodra de aandelen voldoende in waarde zijn toegenomen. Bij het samenstellen van een lange termijn strategie zijn er diverse strategieën waarmee rekening kan worden gehouden. Denk hierbij aan de wijze waarop aandelen worden geselecteerd en de manier waarop u uw geld over de aandelen gaat verspreiden.

Hoe bepaalt u de successtrategie?

Het bepalen van de successtrategie vindt geheel persoonlijk plaats. Iedere belegger spreekt namelijk bij een ander resultaat van 'succes'. Zodoende is het van belang dat de door u gekozen strategie optimaal aansluit op uw eigen persoonlijkheid. Aan de hand van uw eigen wensen en strategieën kiest u uw beleggingen. Het bepalen van de successtrategie vindt zodoende dus plaats op basis van uw eigen wensen en behoeften. Wanneer u meer risico wenst te nemen zult u bijvoorbeeld in andere zaken beleggen dan wanneer u liever met zo min mogelijk risico wenst te beleggen. Zodra u dit voor uzelf duidelijk heeft kunt u een duidelijk beeld opstellen betreffende uw risicoprofiel. Dit risicoprofiel dient u te voorzien van gedisciplineerde regels die u dient aan te houden bij het volgen van uw strategie. Strategisch-beleggen wilt tot slot nog benadrukken dat er niet één vaste strategie is die gevolgd dient te worden. De strategie die voor u misschien perfect werkt, is voor een ander totaal onlogisch. Kortom, aan mogelijkheden en strategieën geen gebrek!

Bepaal uw beleid

Nadat u duidelijk heeft welke strategie voor u het meeste succes kan bieden is het taak om uw beleggingsbeleid te gaan bepalen. Dit beleid kan als denkbeeldige 'kapstok' fungeren met betrekking tot uw successtrategie. Het beleggingsbeleid omvat enkele zaken die relevant zijn voor uw succes, namelijk:

  • Uw beleggingsdoelstellingen
  • Uw beleggingsfilosofie
  • Uw selectiecriteria voor beleggingen
  • De uitvoering van controleprocedures

Bovenstaande zaken kunnen gebruikt worden om uw beleggingsbeleid meer vorm te geven. Maak gebruik van ons stappenplan beleggen om stap voor stap een optimaal beleid te bepalen dat aansluit bij uw beleggingsprofiel.

Hanteer controleprocedures

Betreft controleprocedures is het van belang dat u uw eigen beleggingen nadrukkelijk in de gaten houdt. Kijk hierbij niet uitsluitend naar prestaties, maar controleer ook de achterliggende redenen waarom u destijds voor een bepaalde belegging heeft gekozen en of deze nog daadwerkelijk gelden. Daarnaast kunt u gedurende de controleprocedures de actuele staat van uw beleggingen analyseren en vergelijken met uw vooraf gestelde verwachtingen. Vervolgens kunt u beleggingen die niet geheel aan uw verwachtingen voldoen mogelijk verkopen.

Door al de reeds genoemde zaken tijdig te overzien vergroot u de kans van blijvend succes dankzij uw beleggingsstrategie.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?