Social trading met Etoro

Hoe kan ik zonder risico leren beleggen?

Het einde van het stappenplan van Strategisch Beleggen is aangebroken. In de afgelopen stappen heeft Strategisch-beleggen u kennis laten maken met alle aspecten van beleggen waarmee u rekening dient te houden. U beschikt nu over de benodigde kennis om een start te maken met beleggen. Heeft u op dit moment echter niet voldoende financiële middelen, of wilt u simpelweg nog niet met echt geld gaan spelen, dan hebben wij hier dé oplossing voor.

Beleggen met Degiro

Fictief beleggen met een oefenaccount

U bent zeker niet de enige die eerst met fictief geld wil kijken in hoeverre hij of zij 'gevoel' heeft voor beleggen. Er blijkt zelfs een markt voor, zo valt te zien in de vele aanbieders die u de mogelijkheid geven om te beleggen met demogeld, ofwel een fictieve portefeuille. U moet het zien als een vrijblijvende testperiode om te kijken of u daadwerkelijk over wil gaan tot koop. Ook is het een ideale manier om tijdens het volgen van een beleggingscursus al het geleerde direct in de praktijk te testen.

Het beste is om oefengeld te behandelen zoals u ook uw eigen geld zou (willen) beleggen. Leer onder andere of u beschikt over genoeg knowhow van de markt, of dat de inbreng van een professional geen overbodige luxe is. Dankzij oefengeld komt u hier allemaal achter. Er zijn verschillende online brokers die de mogelijkheid aanbieden om te werken met een oefenaccount om gevoel te krijgen voor beleggen.

Voordelen van beleggen met een fictieve portefeuille

Het oefenen in beleggen is een prima manier om deze wereld te leren verkennen. De belangrijkste voordelen van beleggen met fictief geld zijn hieronder voor u op een rij gezet:

  • Beleef het reilen en zeilen van de markt, zonder dat uw eigen vermogen aangetast wordt;
  • Alle marktomstandigheden zijn waarheidsgetrouw;
  • U kunt zo lang als u wilt beleggen met uw fictieve vermogen;
  • Leer hoe de markt in elkaar steekt en wat diverse situaties voor gevolgen hebben.

Klaarstomen voor het echte werk

Oefenen in beleggen is een stressloze ervaring. U kunt namelijk zonder tijdslimiet beleggen. Bij omstandigheden op de markt hoeft u niet direct actie te ondernemen. Natuurlijk kunt u dit wel doen om een zo realistisch mogelijk beeld te creëren van uw 'beleggersinzicht', maar alles is vrijblijvend.

Het beleggen met fictief geld is ervoor bedoeld om beginners klaar te stomen voor het echte werk. Het is dan ook belangrijk om te allen tijde serieus om te gaan met uw neppe portefeuille. Neemt u namelijk risico's die u met uw eigen vermogen niet van plan zou zijn, dan krijgt u ook geen realistische weergave van uw eigen capaciteiten op de markt.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?