Online brokers

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk en populair om zelf online te beleggen. Wanneer je er niet voor kiest om te beleggen via bijvoorbeeld vastgoedfondsen of je jouw vermogen niet wilt laten beheren door een vermogensbeheerder, dan kun je zelf direct op de beurs beleggen. Online beleggen kan bij online brokers. Deze online brokers regelen de beleggingstransacties voor je en vragen een bepaald tarief per transactie. Dit tarief wordt bepaald door het aantal uitgevoerde transacties per maand en het gekozen beleggingsproduct. Brokers die wij op deze website bespreken zijn:

Wat zijn de activiteiten van een online broker?

Een internet broker kan zowel een persoon als een bedrijf zijn. Een internet broker als persoon is diegene die actief handelt en de beleggingstransacties doet. De online broker als bedrijf heeft handelaren in dienst. De online broker haalt inkomsten uit de commissies op de transacties en heeft zelf geen belang bij de beurskoersen. Wie zelfstandig wil beleggen, kan een beleggingsrekening openen bij een internetbroker. Een online broker kan als `makelaar` een koper en een verkoper bij elkaar brengen, of een grote order zelf verhandelen op de beurs. Een full service online broker biedt zijn cliënten verschillende diensten aan waaronder effectenonderzoek en beleggingsadvies. Een full service online broker vraagt doorgaans een hoger commissiebedrag maar heeft meer diensten.

Online brokers vergelijken

Er zijn tal van websites waarop online brokers met elkaar vergeleken kunnen worden en waar de beste online brokers voor je zijn samengesteld met de specifieke voordelen per online broker. De verschillen tussen verschillende internet brokers zullen hier verder worden uitgelicht.