Spaarrekening

Een spaarrekening is een rekening waar klanten geld op kunnen plaatsen bij een bank. Hiervoor krijgen ze een vergoeding in de vorm van rente. De meeste mensen plaatsen hun geld op een direct opvraagbare spaarrekening. Dit is een flexibele spaarvorm waarbij je op ieder moment het geld kunt opnemen of storten. De spaarrente is meestal variabel. Dit houdt in dat het rentepercentage, ofwel rentetarief kan schommelen. Het rentetarief van een spaarrekening is doorgaans lager dan dat van bijvoorbeeld een spaardeposito. Het voordeel van een spaarrekening is echter dat je zelf kunt beslissen hoeveel en wanneer je jouw geld opneemt of spaart.

Wat zijn de alternatieven voor een spaarrekening?

Er zijn enorm veel banken waar je een spaarrekening kunt afsluiten. Vaak kiezen mensen een bank waarbij ze ook hun betaalrekening hebben, maar door de variabele rentes van spaarrekeningen is het raadzaam om ook eens bij andere banken te informeren naar hun spaarrentetarieven. Het alternatief voor sparen is beleggen. Met beleggen kun je meer rendement behalen, maar je hebt ook meer risico. Wanneer de koersen niet gunstig zijn, loopt je het risico om de gehele inleg kwijt te raken. Een middenweg tussen sparen en beleggen is een spaardeposito: hierbij kun je sparen tegen een vaste rente en je ontvangt een hoger rentetarief door de mindere mate van flexibiliteit.

Hoe werkt internetsparen

Internetsparen wordt steeds populairder door het gemak van het geldbeheer, maar ook door de hogere spaarrentes dan bij andere spaarvormen. Ook is het geld op ieder moment beschikbaar en kunnen de verschillen in rentetarieven tussen spaarbanken gemakkelijk vergeleken worden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.