Beleggen in binaire opties

Vandaag de dag is het gebruik van binaire opties niet langer legaal. Dit weerhoudt Strategisch-beleggen er echter niet van om informatie over dit product met u te delen en tevens te voorzien in een bruikbaar alternatief dat u kunt overwegen als vervanger voor binaire opties.

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties kunnen gezien worden als 'exotische opties'. Het zijn afgeleide financiële producten. Dit houdt in dat de waarde van deze producten afhankelijk is van andere producten. Het gaat hierbij om de voorspelling van de koers van de onderliggende waarde. U dient te voorspellen of deze koers na een bepaalde periode hoger of lager is dan de de koers die op dat moment actueel is. Zodoende heeft de handel in binaire opties twee mogelijke uitkomsten. U wint of verliest een bedrag. Mede hierdoor gaat de handel in binaire opties gepaard met de zowel de mogelijkheid tot een hoog rendement als een hoog risico op verlies.

Binaire opties – waarom illegaal?

Ondanks de mooie voordelen die behaald kunnen worden met behulp van de handel in binaire opties, is er voor gekozen om dit te verbieden. Dit verbod was in eerste instantie afkomstig van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Echter is er inmiddels ook binnen de EU sprake van een verbod. Dit verbod is afkomstig van de Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA). De reden van het verbod had betrekking op het feit dat het beleggen in binaire opties teveel leek op een illegaal kansspel. Dit vanwege de beperkte uitkomsten, namelijk winst of verlies, die bij binaire opties naar voren konden komen.

Strategisch-beleggen biedt u alternatief!

Vanwege het verbod waarvan momenteel sprake is betreffende de handel in binaire opties, zoeken veel mensen naar een passend alternatief voor de handel in binaire opties. Wanneer gekeken wordt naar de handels- en beleggingsmogelijkheden die er zoal zijn blijkt dat de handel in CFD's (Intern linken) wellicht gezien kan worden als een interessant alternatief. Ondanks dat deze vorm van handel ingewikkelder is dan de handel in binaire opties kunt u evengoed op basis van slechts enkele keuzes beleggen. Het meest voorname verschil is dat deze handel wel geheel legaal plaatsvindt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over mogelijke straffen of andere verstrekkende gevolgen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.