Waarom beleggen in hefboom producten als CFD's, speeders en turbo's?

Gedurende het beleggen kunt u ervoor kiezen om een hefboom toe te passen. Hefbomen zijn er in diverse soorten en maten, te weten: CFD's, speeders en turbo's (Intern linken). Onderling is er deels sprake van kleine verschillen. Ondanks deze verschillen beschikt iedere hefboom over hetzelfde doel: het mogelijk maken om met een klein bedrag een grote investering te realiseren. Op deze manier kunt u volop profiteren van koersschommelingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het verhoudingsgetal waar een hefboom mee werkt. Een hefboom kan bijvoorbeeld als volgt worden weergeven: 1:40. Middels dit verhoudingsgetal wordt de multiplier weergegeven, in dit geval 40. In het geval van het door ons genoemde voorbeeld is iedere 'los' ingebrachte euro, 40 euro waard. Op deze manier kunt u met behulp van de hefboom grotere investeringen doen. Dit kan zowel op korte als lange termijn erg winstgevend zijn.

Hoe kunt u gebruik maken van een hefboom?

U heeft inmiddels al een redelijk beeld van hoe de werking van een hefboom gaat. Maar hoe kunt u er nu gebruik van maken? Bij een online broker kunt u gebruikmaken van een hefboom en in feite gaat de toepassing van deze hefboom vrijwel in zijn geheel automatisch. Zoals reeds vermeldt krijgt u de beschikking over een vermogen dat, afhankelijk van de hefboom en multiplier, groter is dan uw daadwerkelijke inleg. De online broker staat garant voor het vermogen dat door middel van de hefboom gerealiseerd wordt. Zodoende kunt u de hefboom als het ware vergelijken met een lening. De broker financiert namelijk grotendeels uw belegging. Op het moment dat de belegging vervolgens gesloten wordt, zal de winst of het verlies worden verrekend met het door u ingebrachte beginsaldo. Vergelijk het aanbod brokers snel en eenvoudig in de vergelijker van Strategisch-beleggen!

Ontdek de voordelen van de hefboom

Door gebruik te maken van een hefboom heeft u de mogelijkheid om met een klein vermogen een grotere investering te laten plaatsvinden. Daarnaast is het eenvoudiger om te speculeren op kleine koerswijzigingen. Dankzij een hefboom kunt u immers meer verdienen aan een kleine stijging. Het actief beleggen wordt met een hefboom op deze manier vele malen interessanter.

Zijn er risico's verbonden aan een hefboom?

Het gebruikmaken van een hefboom brengt ook de nodige risico's met zich mee. Zoals reeds besproken kan een bedrag een hogere winst maken bij een succesvolle koersstijging. Echter zorgt dit er tegelijkertijd voor dat bij een negatieve koersdaling sprake is van een hoger verlies. Op deze manier kan dus geconcludeerd worden dat een hefboomeffect twee verschillende kanten op kan vallen. Door hier voldoende van doordacht te zijn kunt u hier verantwoord mee omgaan. Zodoende is het af te raden om met name in de beginfase gebruik te maken van een hoge hefboom. Pas wanneer u de nodige kennis en ervaring met betrekking tot beleggen hebt weten te vergaren kan het gebruik van een hefboom pas echt een succesvolle werking gaan hebben bij uw beleggingen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
2.4 Waarom beleggen in Derivaten / hefboomproducten
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Zelf beleggen bij DeGiro - ook voor uw pensioen een goede keuze!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?