Beleggen in turbo's

Turbo's zijn gelijkwaardig van aard met producten als speeders en sprinters. De verschillende namen zijn ontstaan door de verschillende uitgevers die het product telkens van een andere naam voorzien. Ieder product beschikt over een hefboomeffect waardoor zowel stijgingen als dalingen op een versnelde wijze uitvergroot kunnen worden. Turbo's zijn beschikbaar met diverse beleggingsproducten. Denk hierbij aan aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met turbo's op Strategisch-beleggen!

Voor wie geschikt?

Turbo's zijn met name geschikt voor actieve beleggers die over de nodige dosis aan ervaring binnen de beleggingswereld beschikken. Dit mede vanwege de risico's die het hefboomeffect met zich meebrengt. Hier dient u als turbo belegger mee akkoord te gaan. Wanneer u wenst te beleggen in turbo's dient u de bereidheid te hebben om uzelf te verdiepen in de complexe manier waarop turbo's werken, de wijze waarop de handel plaatsvindt en de verschillende handelsplatformen waarop turbo's zoal worden aangeboden. Op deze wijze kunt u een bepaalde dosis aan bruikbare basisinformatie opdoen. U dient namelijk inzicht te verkrijgen in de mogelijke risico's die u loopt en hoe u hier het beste op kunt anticiperen.

Voor wie niet geschikt?

Turbo's zijn in mindere mate geschikt wanneer u als belegger het streven heeft om vermogensopbouw op de lange termijn te realiseren. Ook wanneer u niet thuis bent in de wereld van hefboomproducten is het beleggen in turbo's niet geschikt. Het is namelijk een beleggingsproduct waarin u zich dient te verdiepen alvorens u succesvol kunt zijn. Tot slot zijn turbo's niet geschikt wanneer u op zoek bent naar een belegging waarbij uw belegging geheel of gedeeltelijk beschermd wordt. Het risico is namelijk vele malen groter dan bij een 'normale' belegging.

Short & long turbo's

Wanneer u een koersdaling van één van de reeds genoemde onderliggende waardes verwacht, kunt u hier op inspelen door een short turbo te kopen. Wanneer de onderliggende waarde namelijk daalt, stijgt de turbo short. Met dit type turbo kan er dus ingespeeld worden op verwachte dalingen in koersen betreffende aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen.

Een long turbo kan van pas komen wanneer u een verwachte stijging van de onderliggende waarde verwacht. Een turbo long stijgt namelijk wanneer de onderliggende waarde ook een stijging ondergaat. De hefboom bepaalt hierbij de hoogte van de stijging.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.