Beleggen in sprinters

Sprinters kennen de nodige gelijkenissen met producten als turbo's en speeders. De oorzaak van de verschillende benamingen voor het product wordt veroorzaakt door de diverse aanbieders van het product. Iedere aanbieder hanteert een andere naam, maar het product kent telkens vrijwel dezelfde strekking. De producten beschikken namelijk allemaal over een hefboomeffect dat ervoor zorgt dat zowel stijgingen als dalingen een groter effect hebben vanwege de hefboom. De handel in sprinters is mogelijk met tal van verschillende beleggingsproducten. Denk hierbij aan zaken als aandelen, indices,valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met sprinters op Strategisch-beleggen!

Voor wie zijn sprinters geschikt?

Sprinters zijn voornamelijk geschikt voor beleggers die veelvuldig actief zijn in de beleggingswereld en tevens beschikken over de nodige dosis ervaring. Wanneer u besluit om te gaan beleggen in sprinters dient u zich tevens bewust te zijn van de mogelijke risico's die u loopt wanneer u belegt met sprinters. Daarnaast dient u zichzelf met regelmaat te verdiepen in de complexe werking van sprinters, de handelswijze en het handelsplatform waarop sprinters verhandeld worden. Op deze manier creëert u optimaal inzicht in de mogelijke risico's die gepaard gaan met de handel in sprinters.

Voor wie zijn sprinters niet geschikt?

Sprinters zijn minder geschikt voor mensen die besluiten te gaan beleggen met als doel om op de lange termijn vermogensopbouw te realiseren. Daarnaast is het onverstandig om met sprinters te werken wanneer u over onvoldoende kennis op het gebied van hefboomproducten beschikt. Wanneer u met zo min mogelijk risico wenst te beleggen kunt u beter afzien van het gebruik van sprinters.

Short & long te werk gaan

Net als turbo's beschikken ook sprinters over een short en long werking. Deze werking is bij sprinters geheel hetzelfde als bij turbo's. Verwacht u een koersdaling van één van uw onderliggende waardes? Speel hier dan op in door middel van sprinters short. Dit vanwege het feit dat bij een daling van de onderliggende waarde, de sprinter short stijgt. Dankzij dit type sprinter kan er worden ingespeeld op mogelijke dalingen in zowel aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen.

Een long sprinter daarentegen kan van pas komen zodra u een stijging verwacht van de onderliggende waarde. Bij een long sprinter is er namelijk sprake van een evenredige stijging van zowel de sprinter long als de onderliggende waarde. De stijging hierbij wordt door de hefboom bepaalt.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.