Beleggen in sprinters

Sprinters kennen de nodige gelijkenissen met producten als turbo's en speeders. De reden voor de verschillende benamingen voor het product ligt in het feit dat elke aanbieder zijn eigen naam aan het product heeft gegeven. Sprinters zijn uitgegeven door ING zijn zijn dan ook beter bekend als ING sprinters. Iedere aanbieder hanteert een andere naam, maar het product kent telkens vrijwel dezelfde strekking. De producten beschikken namelijk allemaal over een hefboomeffect dat ervoor zorgt dat zowel stijgingen als dalingen een groter effect hebben vanwege de hefboom. De handel in sprinters is mogelijk met tal van verschillende beleggingsproducten. Denk hierbij aan zaken als aandelen, indices,valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen. Ontdek de opties met ING sprinters op Strategisch-beleggen!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

ING sprinters: voor wie zijn sprinters geschikt?

Sprinters zijn voornamelijk geschikt voor beleggers die veelvuldig actief zijn in de beleggingswereld en tevens beschikken over de nodige dosis ervaring. Wanneer u besluit om te gaan beleggen in sprinters dient u zich tevens bewust te zijn van de mogelijke risico's die u loopt wanneer u belegt met sprinters. Daarnaast dient u zichzelf met regelmaat te verdiepen in de complexe werking van sprinters, de handelswijze en het handelsplatform waarop sprinters verhandeld worden. Op deze manier creëert u optimaal inzicht in de mogelijke risico's die gepaard gaan met de handel in sprinters.

ING sprinters: voor wie zijn sprinters niet geschikt?

Sprinters zijn minder geschikt voor mensen die besluiten te gaan beleggen met als doel om op de lange termijn vermogensopbouw te realiseren. Daarnaast is het onverstandig om met sprinters te werken wanneer u over onvoldoende kennis op het gebied van hefboomproducten beschikt. Wanneer u met zo min mogelijk risico wenst te beleggen kunt u beter afzien van het gebruik van sprinters.

Short & long te werk gaan

Net als turbo's beschikken ook sprinters over een short en long werking. Deze werking is bij sprinters geheel hetzelfde als bij turbo's. Verwacht u een koersdaling van één van uw onderliggende waardes? Speel hier dan op in door middel van sprinters short. Dit vanwege het feit dat bij een daling van de onderliggende waarde, de sprinter short stijgt. Dankzij dit type sprinter kan er worden ingespeeld op mogelijke dalingen in zowel aandelen, indices, valuta's, obligaties, beleggingsfondsen en grondstoffen.

Een long sprinter daarentegen kan van pas komen zodra u een stijging verwacht van de onderliggende waarde. Bij een long sprinter is er namelijk sprake van een evenredige stijging van zowel de sprinter long als de onderliggende waarde. De stijging hierbij wordt door de hefboom bepaalt.

Beleggen in sprinters

Wanneer u wilt beleggen in sprinters is het zaak om een keuze te maken voor een broker. De broker is een tussenpersoon of platform waarmee het mogelijk is te beleggen. Kies hieronder voor onze broker vergelijking en verdiep u in de voordelen en nadelen van elke specifieke broker. De vergelijking werkt heel prettig, doordat u gebruik kunt maken van verschillende filters. Maak uw keuze en start met beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.