Beleggen in scheeps CV's

Scheeps CV: wat is dat?

Een scheeps cv (commanditaire vennootschap) is een middel om direct te investeren in de scheepvaart. Bij beleggen in een scheeps cv wordt er met een aantal andere stille vennoten vermogen in (normaal gesproken) één schip geïnvesteerd. Meestal beslaat dit ingelegde vermogen van de beleggers één derde van de waarde van het schip.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Wanneer het bij een scheeps cv gaat om een nog te bouwen schip, dan bestaat het rendement uit de opbrengst van het verkochte schip. Het is ook mogelijk om te investeren in een bestaand schip middels een scheepvaart cv. De rendementen bestaan dan buiten de winst uit verkoop, handelsopbrengsten en huuropbrengsten gedurende de looptijd van het scheeps cv.

Scheeps CV: de risico`s

Hoewel de aanbieders van scheeps cv`s meestal hoge rendementen presenteren, zitten er toch ook veel risico`s aan beleggen in een scheeps cv. Het rendement uit een scheeps cv hangt namelijk af van de verkoopprijs van het schip. Deze verkoopprijs is afhankelijk van de markt en deze is, zeker bij de scheepvaartsector, zeer lastig te voorspellen. Ook kent een scheeps cv vaak een lange looptijd (langer dan tien jaar), zodat de markt en verkoopwaarde van het schip moeilijk te voorspellen zijn over zo'n lange periode.

Ook zijn scheeps cv`s moeilijk verhandelbaar. Het gehele stille vennootschap dient hier namelijk toestemming voor te geven. Het geld is daarom niet toegankelijk gedurende de looptijd van een scheeps cv, terwijl dit bij een scheepsbeleggingsfonds wel zo is. Een vastgoed cv is een alternatief, de looptijd hiervan is minder lang en door de stabiele huurprijzen is het rendement stabieler.

Beleggen in scheeps CV's

WIlt u beleggen in scheeps cv's, maak dan gebruik van een broker. Om erachter te komen welke broker u moet kiezen, hebben wij voor u de broker vergelijking gemaakt. Hierin staat per broker vermeld wat de voordelen en nadelen zijn. Zo kunt u eenvoudig brokers met elkaar vergelijken. Klik hieronder op de button om direct naar de broker vergelijking te gaan.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.