Beleggen in notes

U kunt beleggen in opties of aandelen, maar bijvoorbeeld ook een combinatie daarvan: beleggen in notes. Notes zijn beleggingsproducten die zijn samengesteld. Ze bestaan dus uit een combinatie van andere beleggingsproducten, meestal opties en obligaties. Beleggers gebruiken opties vanwege het hogere te verwachten rendement en obligaties om in ieder geval het beginkapitaal te behouden. Wat gebeurt er dan met notes als dat een combinatie is van beide producten? De onderliggende waarden bepalen de hoogte van het rendement. Dit zijn de effecten waarop notes betrekking hebben. Bij notes zijn de onderliggende waarden uiteenlopend: aandelen, indexes, commodities (grondstoffen) en valuta.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Eigenschappen van notes

De variatie van de producten is zeer groot. Dit komt doordat er veel combinaties mogelijk zijn om de notes mee samen te stellen. Toch zijn er wel een aantal gemeenschappelijke kenmerken te beschrijven. Notes hebben bijvoorbeeld een vaste looptijd (vier tot zeven jaar). Verder belegt men met notes veelal indirect in aandelen, indexen, commodities of valuta. De onderliggende waarde bepaalt het rendement. Dit rendement zal de bank aan het einde van de looptijd aan de belegger geven. Een laatste gemeenschappelijk kenmerk is de verhouding tussen risico en rendement. Dit risico kun je veranderen door de notes anders samen te stellen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in notes?

Beleggen in notes heeft een doel, namelijk het tegemoet komen aan de wensen en eisen van de beleggers als het gaat om risico en rendement. Met een enkel instrument, zoals aandelen, kan een bank vaak niet aan die wensen voldoen. Door de combinatie van instrumenten is dit wel mogelijk. Met beleggen in notes kun je voor een kleine inleg inspelen op de trends van de financiële wereld, terwijl direct beleggen (niet in notes) vaak te duur is voor particuliere beleggers.

Notes kopen: Selecteer een broker

Beleggen in notes en notes kopen gaat vandaag de dag heel eenvoudig. Dankzij de brokers, financiële tussenpersonen, is het voor een individuele belegger heel eenvoudig gemaakt om te kunnen beleggen in notes en andere beleggingsproducten. De brokers hebben een eigen website waarop alles helder staat uitgelegd. Vaak beschikken brokers ook nog over een eigen specifieke app. Klik hieronder op de button om brokers te vergelijken en een keuze te maken.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.