Beleggen in notes

Je kunt beleggen in opties, aandelen, maar bijvoorbeeld ook een combinatie daarvan: notes. Notes zijn beleggingsproducten die zijn samengesteld. Ze bestaan dus uit een combinatie, meestal opties en obligaties. Beleggers gebruiken opties voor rendement en obligaties om het beginkapitaal te behouden. Wat hebben notes hier nu mee te maken? De onderliggende waarden bepalen de hoogte van het rendement. Dit zijn de effecten waarop notes betrekking hebben. Bij notes zijn de onderliggende waarden uiteenlopend: aandelen, indices, commodities en valuta.

Eigenschappen van notes

De variatie van de producten is zeer groot. Dit komt doordat er veel combinaties zijn om de notes samen te stellen. Toch zijn er wel een aantal gemeenschappelijke kenmerken te beschrijven. Notes hebben bijvoorbeeld een vaste looptijd (vier tot zeven jaar). Verder belegt men met notes veelal   indirect in aandelen, indexen, commodities of valuta. De onderliggende waarde bepaalt het rendement. Dit rendement zal de bank aan het einde van de looptijd aan de belegger geven. Een laatste gemeenschappelijke eigenschap is de verhouding tussen risico en rendement. Dit risico kun je veranderen door de notes anders samen te stellen.

Wat zijn de voordelen van notes?

Beleggen in notes heeft een doel, namelijk het tegemoet komen aan de wensen en eisen van de beleggers als het gaat om risico en rendement. Met een enkel instrument, zoals aandelen, kan een bank vaak niet aan die wensen voldoen. Door de combinatie van instrumenten is dit wel mogelijk. Met beleggen in notes kun je voor een kleine inleg inspelen op de trends van in de financiële wereld, terwijl direct beleggen (niet in notes) vaak te duur is voor particuliere beleggers.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.