Futures

Wat zijn futures?

Futures zijn termijnovereenkomsten die de garantie bieden dat een onderliggende waarde in de toekomst verhandeld gaat worden tegen een prijs die op dat moment overeen is gekomen. Betreffende de onderliggende waarde is er hierbij doorgaans sprake van een index, grondstof of valuta. Vanwege het hefboomeffect op een future kan er zowel een hoog rendement worden behaald als een groot verlies worden geleden. Doordat futures gepaard gaan met een hoge mate van risico zijn deze niet erg geschikt voor beginnende beleggers. Strategisch-beleggen vertelt u meer over futures!

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Waarom beleggen in futures?

Zoals reeds kort vermeld maakt de hefboom bij een future het mogelijk om via een relatief kleine investering een hoog rendement te genereren. Hier tegenover staat echter wel dat het ook mogelijk is om een negatief rendement te behalen. Door middel van futures kunt u zich tevens indekken tegen mogelijke toekomstige koersdalingen. Vooral vanwege de grote hoeveelheid risico's en de hoge margin worden futures voornamelijk gebruikt door ervaren beleggers.

Om een future daadwerkelijk te kunnen kopen, dient u tevens een bedrag te reserveren. Dit bedrag wordt ook wel de initial margin genoemd. Dit bedrag wordt gereserveerd voor wanneer u niet aan eventuele toekomstige betalingsverplichtingen kunt voldoen. Deze margin is voor vrijwel iedere future verplicht en wordt in mindering gebracht op het bedrag dat als bestedingsruimte dient binnen uw beleggingsportefeuille.

Welke beleggingsstrategie hanteert u bij futures?

Betreffende het daytrading in futures zijn er diverse strategieën die gevolgd kunnen worden om succesvol te zijn. Hiertoe behoren tevens strategieën waarbij u zich enkele seconden tot minuten in één positie bevindt. Deze strategie vergt een hoge mate van concentratie en een goede timing. Vanwege de kleine hoeveelheid winst die met deze strategie verzilverd kan worden, ligt de hoeveelheid trades die u hierbij per dag dient uit te voeren erg hoog. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een strategie te kiezen waarbij u bepaalde posities voor een langere periode vasthoudt. Hierbij worden sommige posities zelfs dagen tot weken vastgehouden.

Futures kopen?

Futures kopen en beleggen in futures is voor iedereen mogelijk. Daarvoor is een broker nodig. Via onze broker vergelijking kunt u eenvoudig en snel brokers vergelijken. Lees meer over alle voordelen en nadelen per broker in onze broker vergelijker en klik op onderstaande button om te starten met vergelijken.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.