Futures

Futures, je ontdekt ze hier!

Een future is een termijnovereenkomst die de garantie biedt dat een onderliggende waarde in de toekomst verhandeld gaat worden tegen een prijs die op dat moment overeen is gekomen. Betreffende de onderliggende waarde is er hierbij doorgaans sprake van een index, grondstof of valuta. Vanwege het hefboomeffect op een future kan er zowel een hoog rendement worden behaald als een hoog verlies worden geleden. Doordat futures gepaard gaan met een hoge mate van risico, zijn deze niet zozeer geschikt voor beginnende beleggers. Strategisch-beleggen vertelt u meer over futures!

Waarom kiezen voor futures?

Zoals reeds kort vermeldt maakt de hefboom bij een future het mogelijk om door middel van een relatief kleine investering, een hoog rendement te genereren. Hier tegenover staat echter wel dat het ook mogelijk is om een negatief rendement te behalen. Door middel van futures kunt u zich tevens indekken tegen mogelijke toekomstige koersdalingen. Vooral vanwege de grote hoeveelheid risico's en de hoge margin worden futures voornamelijk gebruikt door ervaren beleggers.

Om een future daadwerkelijk te kunnen kopen dient u tevens een bedrag te reserveren. Dit bedrag wordt ook wel de initial margin genoemd. Dit bedrag wordt gereserveerd voor wanneer u niet aan eventuele toekomstige betalingsverplichtingen kunt voldoen. Deze margin is voor vrijwel iedere future verplicht en wordt in mindering gebracht op het bedrag dat als bestedingsruimte dient binnen uw beleggingsportefeuille.

Welke strategie hanteert u?

Betreffende het daytrading in futures zijn er diverse strategieën die gevolgd kunnen worden om succesvol te zijn. Hiertoe behoren tevens strategieën waarbij u zich enkele seconden tot minuten in één positie bevindt. Deze strategie vergt een hoge mate van concentratie en een goede timing. Vanwege de kleine hoeveelheid winst die met deze strategie verzilverd kan worden, ligt de hoeveelheid trades die u hierbij per dag dient uit te voeren erg hoog. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een strategie te kiezen waarbij u bepaalde posities voor een langere periode vasthoudt. Hierbij worden sommige posities zelfs dagen tot weken vastgehouden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.