Welke soorten beleggingsproducten zijn er?

Vandaag de dag is men zich lang niet altijd bewust van de vele mogelijkheden die voor handen zijn voor in te beleggen. Door uzelf goed te informeren en uit te maken welke beleggingsproducten er eigenlijk zijn, kunt u voorkomen in een te beperkt aanbod te beleggen. Zo kunt u uw geld namelijk beleggen in effecten als aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en opties (Intern linken). Iedere vorm van beleggen brengt hierbij verschillende risico's met zich mee. Hierbij geldt dat hoe groter het risico, hoe hoger het rendement bij succes. Daarnaast is het van belang om de nodige hoeveelheid geduld op te brengen alvorens u besluit een keuze te maken betreft het beleggen. Wanneer u namelijk een foute belegging kiest kan dit een behoorlijk nadelig effect hebben op de kans voor een goed rendement op de lange termijn.

Hoe haalt u het beste rendement uit uw vermogen?

Indien u kiest om te gaan beleggen bij een lage rente, is het niet eenvoudig om deze investering direct rendement op te laten leveren. Dit heeft indirect te maken met de economische periode waar vrijwel iedereen de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad. Desondanks zijn er nog enkele mogelijkheden om daadwerkelijk rendement uit uw vermogen te  halen. Het beleggen in aandelen, obligaties en tal van andere beleggingsproducten kan namelijk resulteren in een hoog rendement. Echter brengt het ook de nodige hoeveelheid risico's met zich mee. Hier dient u zich als belegger van bewust te zijn alvorens u besluit te gaan beleggen. Ook dient u rekening te houden met de strategie die u wenst te hanteren. Gaat u voor kapitaalwinst of voor regelmatig rendement? Vanwege de onzekerheid die beleggen nu eenmaal met zich meebrengt kiezen veel beleggers voor een voorzichtige manier van beleggen.

Beleggen – ontdek de basics

Wanneer u nieuw bent in de wereld van beleggen is het raadzaam om uzelf eerst te voorzien van de nodige hoeveelheid basiskennis. Vandaar dat Strategisch-beleggen nu stilstaat bij de basics van beleggen. Op deze wijze kunt u zichzelf behoeden van fouten of gemiste kansen. Het beleggen kan gezien worden als een soort investering die als doel heeft om uw kapitaal te laten groeien. Deze investering kan worden gerealiseerd door middel van bijvoorbeeld aandelen, obligaties of zelfs cryptocurrency. Zoals reeds besproken brengt beleggen de nodige risico's met zich mee. Hierbij geldt in principe altijd de volgende vuistregel: “hoe hoger het mogelijke rendement, hoe hoger het risico!”.

U vindt oa een korte intro over de volgende beleggingsproducten op onze website:

Omtrent het beleggen kan er niet gezegd worden dat er één beleggingsproduct het meest geschikt is om in te beleggen. De keuze voor een beleggingsproduct is deels afhankelijk van de persoonlijke situatie en de mate waarin u risico wilt lopen. Logischerwijs zijn er wel de nodige verschillen in populariteit.

Hoe te beleggen met risicospreiding

Tot slot bespreekt Strategisch-beleggen nog één van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het beleggen. Veel mensen stoppen al hun geld bijvoorbeeld in slechts één aandeel. Op deze wijze kunt u risico, dat u nu eenmaal loopt met beleggen, niet spreiden. Door uw kapitaal te spreiden over meerdere soorten beleggingsproducten, bedrijven, indexen en landen kunt u eenvoudig het risico spreiden. Ditzelfde geldt voor het instapmoment dat u als belegger hebt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks geld in te leggen. Op deze wijze bent u maandelijks een lager bedrag aan instap kwijt in plaats van één groot bedrag in één keer. In ons stappenplan gaan wij dieper op risicospreiding in.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.