Social trading

Al een tijdje wordt het begrip social trading gebruikt. Het idee van social trading is simpel. Alle transacties die gedaan worden van alle traders worden bijgehouden over het hele handelsplatform. Door dit bij te houden en de traders te positioneren naar winst en verlies, ontstaat een top 10. Deze top 10 kan van verschillende onderwerpen zijn, bijvoorbeeld op meeste winst, meeste aandelen verkocht en ga zo maar door. Voor de traders is het mogelijk om elkaar te volgen en de handelsstrategie van de concurrent te kopiëren. Hiervoor dient wel betaald te worden. Enkele brokers die deze manier van handelen in enige vorm aanbieden zijn Etoro en Zulutrade.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

De mogelijkheden van social trading

Het is een nieuwe manier van toegang zoeken tot de financiële markt voor de detailhandel en beleggers. Het idee erachter is dat meerdere mensen samen meer weten dan een handelaar alleen. Handelaren van over de hele wereld kunnen zich aansluiten bij dit netwerk en hun ervaringen, standpunten en transacties delen met anderen. Het netwerk kan gezien worden als lijm, die alle handelaren bijeenhoudt. Het is namelijk bekend dat er maar een klein aantal handelaren consistent succesvol ondernemen. Door het ontstaan van sociale trading netwerken krijgt u de mogelijkheid om snel en direct handelaren te vinden die u aanspreken en mogelijk willen investeren in u.

Twee vormen van social trading

Bij social trading wordt onderscheidt gemaakt tussen self-trade en auto-trade. Bij self-trade maakt de handelaar zijn eigen beslissingen en transacties, terwijl bij auto-trade ervoor wordt gekozen om een andere handelaar te volgen en zijn strategie te kopiëren. Een social trading network laat u niet alleen maar informatie bekijken, analyseren en commentaar geven op prestaties van andere handelaren. Maar u krijgt de transacties automatisch op uw rekening wanneer een handelaar uw handelsstrategie besluit te kopiëren.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.