Waarom beleggen in hefboom producten als CFD's, speeders en turbo's?

Gedurende het beleggen kunt u ervoor kiezen om een hefboom toe te passen. Hefbomen zijn er in diverse soorten en maten, te weten: CFD's, speeders en turbo's (Intern linken). Onderling is er deels sprake van kleine verschillen. Ondanks deze verschillen beschikt iedere hefboom over hetzelfde doel: het mogelijk maken om met een klein bedrag een grote investering te realiseren. Op deze manier kunt u volop profiteren van koersschommelingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het verhoudingsgetal waar een hefboom mee werkt. Een hefboom kan bijvoorbeeld als volgt worden weergeven: 1:40. Middels dit verhoudingsgetal wordt de multiplier weergegeven, in dit geval 40. In het geval van het door ons genoemde voorbeeld is iedere 'los' ingebrachte euro, 40 euro waard. Op deze manier kunt u met behulp van de hefboom grotere investeringen doen. Dit kan zowel op korte als lange termijn erg winstgevend zijn.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Hoe kunt u gebruik maken van een hefboom?

U heeft inmiddels al een redelijk beeld van hoe de werking van een hefboom gaat. Maar hoe kunt u er nu gebruik van maken? Bij een online broker kunt u gebruikmaken van een hefboom en in feite gaat de toepassing van deze hefboom vrijwel in zijn geheel automatisch. Zoals reeds vermeldt krijgt u de beschikking over een vermogen dat, afhankelijk van de hefboom en multiplier, groter is dan uw daadwerkelijke inleg. De online broker staat garant voor het vermogen dat door middel van de hefboom gerealiseerd wordt. Zodoende kunt u de hefboom als het ware vergelijken met een lening. De broker financiert namelijk grotendeels uw belegging. Op het moment dat de belegging vervolgens gesloten wordt, zal de winst of het verlies worden verrekend met het door u ingebrachte beginsaldo. Vergelijk het aanbod brokers snel en eenvoudig in de vergelijker van Strategisch-beleggen!

Ontdek de voordelen van de hefboom

Door gebruik te maken van een hefboom heeft u de mogelijkheid om met een klein vermogen een grotere investering te laten plaatsvinden. Daarnaast is het eenvoudiger om te speculeren op kleine koerswijzigingen. Dankzij een hefboom kunt u immers meer verdienen aan een kleine stijging. Het actief beleggen wordt met een hefboom op deze manier vele malen interessanter.

Zijn er risico's verbonden aan een hefboom?

Het gebruikmaken van een hefboom brengt ook de nodige risico's met zich mee. Zoals reeds besproken kan een bedrag een hogere winst maken bij een succesvolle koersstijging. Echter zorgt dit er tegelijkertijd voor dat bij een negatieve koersdaling sprake is van een hoger verlies. Op deze manier kan dus geconcludeerd worden dat een hefboomeffect twee verschillende kanten op kan vallen. Door hier voldoende van doordacht te zijn kunt u hier verantwoord mee omgaan. Zodoende is het af te raden om met name in de beginfase gebruik te maken van een hoge hefboom. Pas wanneer u de nodige kennis en ervaring met betrekking tot beleggen hebt weten te vergaren kan het gebruik van een hefboom pas echt een succesvolle werking gaan hebben bij uw beleggingen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.