Waarom beleggen in aandelen?

Het beleggen in aandelen is slechts één van de vele mogelijkheden die u als belegger heeft om uw spaargeld meer waard te laten worden. Ten opzichte van de alternatieven bieden aandelen het meest hoge rendement aan hun beleggers. Zodoende is er géén enkele andere belegging die op lange termijn meer rendement kan garanderen dan aandelen. Wél dient u rekening te houden met het feit dat aandelen redelijk volatiel kunnen reageren op mogelijke veranderingen die zich voordoen in financiële markten. Volatiel houdt in dat de waarde, van in dit geval een aandeel, op korte termijn sterk kan terugvallen. Wanneer u over de nodige kennis beschikt over één specifieke branche, bedrijf of andere zaken kunt u hiervan profiteren door juist hierin te beleggen met uw aandelen.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Top beleggingsplatform Stabiele bank met goede klantenservice gebruiksgemak en de toegankelijkheid
Onze score
Platform is relatief gemakkelijk in gebruik U kunt razendsnel een rekening openen bij deze broker Toegang tot veel internationale markten, wereldwijd
Onze score
Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Lage kosten Veel rapportagemogelijkheden Online begeleiding voor beginners
Onze score
Geavanceerd handelsplatform Meer dan 100 beurzen wereldwijd
Onze score
Beleggen in liefst 24 landen wereldwijd Lage transactiekosten Zeer stabiel servers
Onze score
100% gratis beleggen Eenvoudige software Nederlandstalige ondersteuning Betrouwbare, grote partij
Onze score
Zeer betrouwbaar Mogelijkheid om andere gebruikers te kopiëren Gebruiksvriendelijke interface Actieve community
Onze score
75% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Overzichtelijk dashboard Uitstekende klantenservice
Onze score
Hefboom mogelijk Handig platform met veel mogelijkheden
Onze score
76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
Minimale storting van €1,-
Onze score
Gebruiksvriendelijk platform Veilige omgeving Handel met hefboom
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Hogere hefboom functie Demo account Diverse verhandel platformen Realtime koersen volgen
Onze score
Let op! Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen.
Tijdbesparing dankzij signaalprovider Risico verminderd doordat ervaren traders gevolgd kunnen worden Gratis demo account Live handeltransacties uitvoeren
Onze score
Keuze uit 60 beleggingsfondsen Rekening openen is geheel kosteloos
Onze score
Uitstekende wereldwijde spreiding Ervaren fondsmanagers Optimale toegankelijkheid met de applicatie
Onze score
Geen transactiekosten bij beleggingsfondsen Gratis realtime koersinformatie Geregistreerd bij het KIFID
Onze score
Gebruiksvriendelijk handelsplatform Alles onder één dak
Onze score

Beschikt u over de nodige dosis informatie?

Als belegger in aandelen bent u gebaat bij de nodige dosis gemoedsrust. U dient namelijk in het bezit te zijn van de nodige hoeveelheid stressbestendigheid. De aandelenmarkt kan namelijk, vanwege de constante schommelingen, op momenten behoorlijk stressvol zijn. Wanneer u meteen in paniek raakt bij de eerste beste terugval zal uw spaargeld als sneeuw voor de zon verdwijnen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om, voordat u besluit te gaan beleggen, uzelf te voorzien van de nodige dosis aan basiskennis en informatie op het gebied van beleggen in aandelen. Op deze wijze krijgt u beter inzicht in de ontwikkelingen die zich zoal in de markt voordoen. Wanneer u dit combineert met geduld, discipline en een kritische blik zult u al de kans op succes vergroten. Ook is het relevant om te begrijpen op welke wijze de markt is ingedeeld en hoe er onderling geconcurreerd wordt door bedrijven. Op deze manier beschikt u over alle mentale elementen om het spel als goede aandelenbelegger te kunnen spelen.

De risico's van beleggen

Het beleggen in aandelen kan, vanwege de mogelijke opbrengsten, enorm aantrekkelijk zijn. Echter is ook het beleggen in aandelen niet geheel zonder risico. Zoals reeds vermeldt kunnen aandelen door zowel interne als externe factoren behoorlijke schommelingen op de keurs doormaken. Om dit alles enigszins te kunnen beperken kunt u ervoor kiezen om uw aandelen enigszins te verspreiden over diverse fondsen, beleggingen, sectoren of bedrijven.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.