Social trading met Etoro

Welk type belegger bent u?

Ieder type belegger is anders. Zodoende maakt ook iedere belegger een keuze voor een belegging op basis van zijn eigen psychologische proces. Door voor u zelf duidelijk te hebben welk type belegger u bent, kunt u simpele fouten op een eenvoudige wijze proberen te voorkomen. Er zijn inmiddels tal van online tests die inzichtelijk kunnen maken wat voor type belegger u bent. Ondanks dat het realiseren van een succesvolle belegging niet eenvoudig is, hoeft u er ook geen genie voor te zijn. Echter dient u zichzelf wel bewust te zijn van enkele specifieke bijkomstigheden. In deze stap van het stappenplan bespreekt Strategisch-beleggen deze bijkomstigheden nader.

Beleggen met Degiro

Passief of actief

Bij deze variabele kunt u zichzelf afvragen actief u bezig wilt zijn met beleggen. Het beleggen in  ETF's, in de Forex en in een beleggingsfonds is een vrij passieve manier van beleggen. Met het beleggen in een beleggingsfonds zal de fondsbeheerder onderzoeken welke beleggingen rendement op zullen leveren en deze kiezen. Met het beleggen in een ETF koopt u als belegger in één handeling een gespreide portfolio. Passief beleggen gaat zodoende meestal gepaard met beleggingsadvies. Zodoende is het passief beleggen interessant voor beginnende beleggers. U belegt hier namelijk als het ware samen.

Zelf beleggen in aandelen en hefboomproducten is een meer actieve manier van beleggen. U zult dan ook zelf onderzoek moeten doen naar welke aandelen en hefboomproducten u succesvol lijken. Aandelen zult u op lange termijn kunnen laten staan wanneer u vertrouwen heeft in het bedrijf. Maar wanneer u in hefboomproducten belegt, zult u de betreffende markt en het hefboomproduct door de volatiliteit nauwlettend in de gaten moeten houden.

Vermogensbeheer

Tot vermogensbeheer wordt het beheren van grote vermogens voor derden gerekend. Hierbij besteedt u het beleggen dus volledig uit aan daarvoor gespecialiseerde organisaties en personen. Dit uitbesteden kan zowel voor individuele of collectieve beleggers. Het type belegger dat wenst gebruik te maken van vermogensbeheer wilt dus zo min mogelijk risico nemen met zijn beleggingen.

Voor iedere type belegger een geschikte broker

Zoals reeds vermeldt valt er onderscheid te maken in de type beleggers die er zoal zijn. Strategisch-beleggen maakt hierbij onderscheidt in drie verschillende hoofdcategorieën beleggers, namelijk:

 • De periodieke belegger → belegt periodiek een bepaald bedrag
 • De passieve belegger → belegt minder frequent dan de periodieke belegger en vaak ook met mindere bedragen
 • De ik-besteed-het-uit belegger → dit type belegger besteedt zijn beleggingen uit bij een externe partij

Bij ieder type belegger kan er verder onderscheid gemaakt worden op basis van zijn eigen persoonlijke kenmerken. Het enorme online aanbod van Strategisch-beleggen verzekert u dat, ongeacht het type belegger dat u bent, u hoe dan ook een geschikte broker zult vinden.

Lift mee met de grootste bedrijven!

U kunt er ook voor kiezen om de focus te leggen op fondsen die beschikken over aandelen van grote bedrijven in binnen- en buitenland. Ondanks dat grote bedrijven lang niet altijd garant staan voor het meest winstgevende rendement, zijn ze desondanks wel vele malen stabieler dan kleinere bedrijven. Grote bedrijven worden binnen de beleggingswereld ook wel large-capfondsen genoemd. Strategisch-beleggen is van mening dat deze zogeheten large-capfondsen kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

 1. Large cap waarde
  • Behouden ondergewaardeerde aandelen
  • Meer onzekerheid met betrekking tot prestaties
 2. Large cap groei
  • Kopen aandelen met positieve groeivooruitzichten
  • Meest volatiel
 3. Large cap gemengd
  • Is een verzamelvorm van Large cap waarde en Large cap groei

De keuze voor een categorie is deels afhankelijk van uw eigen beleggingsdoelen en activiteiten.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Tijdelijke kans - Profiteer nu van kennis van anderen en start met traden in grondstoffen als gas, olie en granen via het social trading netwerk van Etoro >>
Start nu met beleggen in commodities of aandelen via het Social trading netwerk van Etoro >>
Toch nu direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het social trading platform van Etoro?