Welke vormen zijn er?

Tegenwoordig belegt bijna iedereen. En dan ook nog eens met enorm hoge rendementen. Wil je zelf ook geld beleggen? Het is belangrijk dat je alle vormen kent, hoe ze werken en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Wij gaan hier in op alle vormen, maar verderop in de site (onder ‘waarin beleggen’) vind je de uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden omtrent beleggingsvormen.

Soorten beleggingsvormen
De meest voorkomende beleggingsvorm is beleggen in aandelen, maar ook obligaties, opties, beleggingsfondsen en ecologische beleggingen zijn populair. Daarnaast kun je beleggen in turbo’s, speeders, valuta, vastgoed, CV’s, liquiditeiten en derivaten. Iedere vorm van beleggen heeft zo zijn
voordelen en nadelen. Wij gaan later in op de mogelijkheden van deze beleggingsvormen.

De vorm kiezen
Je kunt het beste de voor- en nadelen van iedere beleggingsvorm naast elkaar zetten. Daarna kijk je welke vorm het beste bij jouw manier van beleggen past. Je kunt ook contact opnemen met een beleggingsadviseur, die jou persoonlijk advies geeft over de beste beleggingsvorm. Als je de juiste vorm voor beleggen hebt uitgekozen is het belangrijk dat je genoeg kennis vergaart over de vorm. Je kunt jezelf aanmelden voor nieuwsbrieven, een cursus volgen over beleggen of boeken kopen.