Waarom beleggen?

Wilt u ook weten wat beleggen is? Bij beleggen is schaffen beleggers effecten en afgeleide producten aan voor een korte of langere tijd. Uitgangspunten voor de beleggers zijn de verwerving van inkomsten (uit de opbrengsten van het beleggen) en de bewerkstelliging van de koerswinst, door een waardestijging van de financiële instrumenten. Je kunt beleggen in meerdere zaken.

Waarom beleggen?

Beleggers hebben vaak geld over. En als je geld over hebt kun je kiezen uit twee situaties. In de eerste situatie ga je niet beleggen in iets; je stopt je geld weg. Op de lange termijn zal je geld dan minder waard zijn door inflatie. In de tweede situatie kies je voor beleggingen: je wordt een belegger in geld. Als je rendement maakt op je beleggingen zal je geld meer waard worden. Maar pas op met beleggingen: hoe hoger het rendement is, hoe groter het risico voor de belegger.

Beleggen in van alles

Je kunt geld beleggen in meerdere zaken, zoals bijvoorbeeld beleggen in vastgoed. Je kunt dan een huis kopen en hopen dat deze over een tijd in waarde stijgt. Je kunt je geld ook op een spaarrekening zetten, zodat je rente over dit bedrag ontvangt. Er zijn ook beleggers die hun geld beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties, index trackers / indices, warrants, futures en sprinters.