Tips bij beleggen

Hieronder treft u enkele belangrijke aandelen beleggingstips over het beleggen in aandelen. Deze aandelentips zijn handig om mee te nemen tijdens het beleggen, want als beginner zul je nog veel ervaring moeten opdoen. Je kunt in het begin beter zoveel mogelijk aandelen tips aannemen!

Beleggingstip 1: Overheidsbeleid
Als de overheid haar beleid verandert, dan zullen bepaalde sectoren daarvan profiteren. Houd dit goed in de gaten. Zo kun je bijvoorbeeld energiebedrijven in de gaten houden als de regering groene energie promoot en wapenfabrieken als het defensiebudget omhoog gaat.

Beleggingstip 2: Sprookjes
Laat je niet verleiden door alle trends: soms zijn dingen te mooi om waar te zijn. Een aantal jaar geleden schoten de aandelen in technologie omhoog, maar omdat de waarde van de bedrijven al lang niets meer waard was, kwam er plotseling een einde aan. Verdiep je eerst in de bedrijven!

Beleggingstip 3: Lage of hoge rente?

De EBC maakt rentebeslissingen die een direct resultaat hebben in de economie en dus ook in de beurzen. Hoe gezonder de economie is, hoe hoger de bedrijfswinsten zijn en dus de beurskoersen. In de ideale situatie is de rente niet te hoog en niet te laag.

Beleggingstip 4: De investering
Handelen in aandelen of beleggingsfondsen kost geld. Houdt de financiële situatie onder controle en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Beleggingstip 5: Niet alleen de winst telt
Uiteraard is de verhouding tussen de koers van een aandeel en de onderliggende winst belangrijk, maar dit zegt niets over de toekomstige winst. Je kunt het beste rekening houden met de groei van een bedrijf via de PEG-ratio. Een PEG-ratio van minder van 1 is goedkoop, hoger dan 1 is duur.