Stappenplan beleggen voor beginners

Ga je voor het eerst beleggen? Dan kun je deze website met tips voor beleggen voor beginners het beste goed doorlezen. Beleggen kan enorm leuk zijn, maar wij willen beginners bij het beleggen niet onthouden van de realiteit: je kunt ook enorm veel geld verliezen. Lees dus eerst het stappenplan voor beleggen voor dummies door en verdien daarna extra geld met beleggen.

Stappenplan
Er zijn vier stappen bij het beleggen voor beginners. De eerste stap is het openen van een gratis beleggersrekening. De tweede stap is informatie verzamelen. De derde stap is het volgen van een cursus beleggen voor beginners en de laatste stap is het starten met beleggen.

Een beleggersrekening
Om met beleggen te kunnen beginnen heb je een beleggingsrekening nodig. Dit noemt men ook wel een online broker. Bij de meeste banken is dit gratis en je kunt het makkelijk online openen. Een voorbeeld van enkele beleggersrekeningen is de ASN, CoBeleggen, Alex en Lynx.

Informatie verzamelen
Bij beleggen voor dummies is het belangrijk veel informatie te verzamelen. Het is tijdrovend om alles zelf te onderzoeken. Daarom kun je jezelf abonneren op vele nieuwsbrieven en tijdschriften. Met deze informatie kun je meer geld verdienen. Vandaar dat de abonnementen vaak betaald zijn. Voorbeelden zijn VermogensVisie, Tom Lasing, Financieel Dagblad en IEX.

Cursus beleggen voor dummies
Met een cursus krijg je in één keer een compleet beeld van alle informatie rondom beleggen. Je kunt daarom beter ook boeken kopen (Beleggen voor Dummies, Beleggen zonder angst) of een gratis cursus volgen over beleggen voor dummies aan de Open Universiteit.

Starten met beleggen
Je kunt beter een paar maanden droog beginnen, zodat je went aan de reacties. Daarna kun je aan de slag als startende belegger!