Offline vs Online

Sinds de komst van het internet zijn veel winkels 24/7 open. Dit geldt ook voor de beleggingswereld: online beleggen kan ieder moment op de dag, op iedere computer met internet. Er zijn speciale internet brokers en effectenrekeningen zodat het beleggen online kan plaatsvinden. Wil je persoonlijk advies? Dan kun je contact opnemen met een internetbroker of effectenmakelaar.

Voordelen online beleggen

Als je beleggen online afhandelt, ben je minder duur uit dan op de traditionele manier van beleggen. Daarbij moet je namelijk geld afstaan aan een beleggingsadviseur. Ook de extra kosten van de bank vervallen. Deze hoeft niet langer orders te verwerken, want de orders bij zelf online beleggen gaan
direct naar de beurs. Als je online gaat beleggen kun je het beste alle online brokers vergelijken.

Voordelen Offline beleggen
Als je er zelf voor kiest offline te beleggen heb je één groot voordeel ten opzichte van online beleggen: je bent niet afhankelijk van computers en het internet. Bovendien kan traag internet je resultaten bij het beleggen beïnvloeden. Ook ben je bij offline beleggen niet zelf verantwoordelijk voor de orders die je via het beleggen plaatst. Bij offline beleggen krijg je advies van een beleggingsadviseur die je waarschuwt voor risicovolle aan- en verkopen. Bij online beleggen beleg je in feite helemaal zelf. Je krijgt geen advies en je bent verantwoordelijk voor al je orders.